ROBOMISSION KATEGORIJA

ELEMENTARY

med 8 in 12 let

JUNIOR

med 11 in 15 let

SENIOR

med 14 in 19 let

Robomission

V kategoriji WRO RoboMission ekipe oblikujejo robote, ki rešujejo izzive na tekmovalnem polju. Roboti so popolnoma avtonomni.

Za vsako starostno skupino se vsako leto določi novo področje in poslanstvo. Na dan tekmovanja pravilo presenečenja doda nalogam nov izziv. Z dodatnim izzivom se bo preizkusilo ustvarjalnost in spretnosti hitrega razmišljanja ekip na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

ELEMENTARY
Trajnostno kmetovanje

Prebivalci vasi so se odločili, da bodo sami pridelovali hrano. Želijo varovati naravo, ter jesti zelenjavo in sadje brez pesticidov. V vasi imajo skupno kmetijo, tako, da imajo vsi zdravo sadje in zelenjavo. Na kmetiji imajo tudi nekaj kokoši, tako da imajo sveža jajca. Težava je v tem, da so vsi prebivalci vasi zelo zaposleni. Zato so se odločili poiskati robota, ki jim bo pomagal na kmetiji.

Ali lahko vaš robot pomaga ljudem v vasi pri pregledovanju zelenjave, pobiranju in zalivanju vrta?

JUNIOR
Zeleno Mesto

Zelena mesta so urbana območja, zasnovana tako, da so trajnostna in okolju prijazna. Imajo več prednosti, ki pripomorejo k izboljšanju kakovosti življenja njihovih prebivalcev in k bolj usklajenemu življenju z naravo. Nekatere od prednosti zelenih mest so:

  • Zelena mesta imajo čistejši zrak, ki je boljši za naše zdravje.
  • Zelena mesta imajo veliko parkov in vrtov, ki so odlična področja za igro in raziskovanje.
  • Zelena mesta uporabljajo obnovljive vire energije, kar je dobro za naše okolje.

Primera sodobnih in spreminjajočih se zelenih mest sta Singapur ali Pariz, kjer je bilo posajenih veliko dreves in postavljenih veliko zelenih površin, da bi se mesti spremenili v zeleni mesti.    Na Junior igralnem polju, bo robot pomagal preoblikovati mesto v bolj zeleno, tako da bo postavil nove parke, pomagal ljudem urediti vrt (na strehi) in uporabljal obnovljive vire energije.

SENIOR
Naravne Sile

Naravne sile so močne in nepredvidljive. Pripraviti se moramo na možnost velikih nesreč na številnih krajih po svetu, kjer živijo ljudje. Razviti moramo nove tehnologije in strategije, ki nam bodo pomagale ublažiti posledice teh nesreč, ter obnoviti naše skupnosti po nesrečah.

Roboti so primer ene od teh novih tehnologij. Pomagajo nas lahko vnaprej opozoriti na prihajajoče nesreče. Pomagajo nam lahko tudi pri preprečevanju prekomerne škode, ter pri reševanju in obnovi po nesrečah.

V igri starostne skupine Senior bo robot pomagal obnoviti mesto po naravni nesreči. Robot bo obnovil hiše, iz ulic očistil ruševine in popravil vodovodno napeljavo.

TEKMOVALNA PLATFORMA
WRO

Za sodelovanje na tekmovanju se mora trener ekipe registrirati na tekmovalni platformi. Najnižja starost trenerja ob registraciji je 18 let (polnoletnost). Če ste že registrirani, kliknite na gumb za prijavo.

POMEMBNA INFORMACIJA

Rok za registracijo

23:59 07. maj 2024

Tekmovanje

07. junij 2024
Velenje

Kotizacija

60 EUR

vključuje udeležbo in pogostitev

70 EUR

igralno podlogo

37 EUR

LEGO Education razširitveni set – 45811

24 EUR

LEGO Education razširitveni set – 458119

Informacije o posebnostih igre

Pri pripravi ekipe na tekmovanje, boste potrebovali naslednje elemente:

1. Igralno podlogo za igro RoboMission, prilagojeno starostni skupini (osnovna, mlajša ali starejša),
2. Lego Education set (45811),
3. Lego Education razširitveni set (45819).

Lego Education set (45811)

Je osnovni set, iz katerega je potrebno sestaviti elemente na igralni podlogi. V kolikor ste na tekmovanju WRO že sodelovali, ta set verjetno že imate. Če se tekmovanja WRO še niste udeležili, oz. če takšnega kompleta nimate, ga lahko ob prijavi naročite pri nas.

 Cena: 37 eur

Lego Education razširitveni set (45819)

Z letošnjo sezone, poleg osnovnega seta kock, potrebujete tudi dodatni set za gradnjo elementov tekmovalne proge. Tudi, če ste že sodelovali na tekmovanju WRO, boste za pripravo na tekmovanje potrebovali ta dodatni set. 

 Cena: 24 eur

etični kodeks

STIK

Miha Cojhter & erik Kapfer

Email: info@pattern.city