Edu Robotics Cup

Edu Robotics Cup (ERC) je ustanovila univerza Edutus leta 2020, ko je bilo zaradi pandemije mogoče organizirati le spletne dogodke. ERC je inovativno spletno tekmovanje v gradnji in programiranju robotov, ki je odprto za vse starostne skupine. Je odlična priložnost tako za izkušene ekipe kot začetnike. Tekmovanje ponuja dve možnosti sodelovanja: Engineer Challenge in Project Challenge, oba pa od ekip zahtevata, da pokažejo svojo ustvarjalnost, sposobnosti gradnje in programiranja. Sodeluje lahko vsak, kot posameznik ali v ekipi 2-3 članov. Cilj tekmovanja, ki v celoti poteka v angleškem jeziku, je tudi spodbuditi zanimanje pri mladih za naravoslovno-tehnične vsebine in pridobivanje veščin iz teh področij.

Glavna tema tekmovanja Edu Robotics Cup 2022/2023 je: Narodni parki. Narodni parki imajo bistveno vlogo po vsem svetu, saj ohranjajo naravo in predstavljajo divje živali v njihovi najbolj naravni obliki. So v prvi vrsti naravoslovnih znanosti in jih promovirajo na številne načine ter poleg tega predstavljajo turistične točke za ljubitelje narave.

Projektni izziv

Narodni parki imajo veliko nalog, pri katerih bi jim lahko pomagali roboti in digitalizacija. Izpostavljamo nekatere od teh podtem, ki se jih ekipe lahko odločijo obravnavati v svojih projektih: #okolje #naravoslovje #počitnice #sprostitev #izredno stanje

 

Rok za prijavo na Projektni izziv:

12. december 2022

Inženirski izziv

Tema narodnih parkov bo vizualizirana na podlogah, igrah in pravilih letošnjega Inženirskega izziva. Natančne naloge in razlagalni video za vsako starostno skupino bodo objavljeni zjutraj prvega dne tekmovanja. Ekipe bodo imele nato nekaj dni časa, da programirajo in umerijo svoje robote za dokončanje nalog med tekmovalnim obdobjem.

Rok za prijavo na Inženirski izziv:

6. januar 2023

Vprašanja? Kontaktirajte univerzo Edutus na ezs@wro.hu!