ROBOSPORTS KATEGORIJA

STAROSTNA SKUPINA

med 11 in 19 let

Earth Allies Logo

ROBOSPORTS

V kategoriji RoboSports WRO ekipe razvijajo robote, ki tekmujejo z roboti druge ekipe. V tekmi imata dve ekipi po 2 robota na igrišču. Roboti so kodirani tako, da samostojno igrajo igro in sodelujejo drug z drugim, kjer je to mogoče. Šport, ki ga igrajo roboti, se spreminja vsake 2-3 leta.

Fokusna področja
Vsaka kategorija in igra WRO ima poseben poudarek na učenju z roboti. Pri Igri Dvojni tenis (Double Tennis) WRO se bodo učenci osredotočili na razvoj na naslednjih področjih:

  • Naprednejše veščine kodiranja (ponavljanje algoritmov za dobro igro).
  • Komunikacija med roboti in načrtovanje skupnih akcij.
  • Orientacija robota na igrišču v okolju z drugimi roboti, ki se premikajo.
  • Splošne inženirske veščine (gradnja robotov, ki lahko potiskajo/streljajo predmete določenih velikosti) in napredna kinematika (vsesmerni roboti).
  • Spreminjanje strategije in taktike glede na vedenje nasprotnikovega robota.
  • Timsko delo, komunikativnost, reševanje problemov, ustvarjalnost.

INFORMĀCIJA

Igralno polje obsega dve rotacijsko simetrični polovici. Vsaka polovica vsebuje klančnino. Vsaka od polovic, je delno ločena s pregrado.

V tej disciplini roboti igrajo dvojni tenis. Vsako igralno polje je sestavljeno iz igralne mize (ravna podlaga z robovi) in potiskane podloge, ki se vstavi na igralno mizo. Na igrišču sta pritrjeni dve klančnini velikosti 300 x 563 x 50 mm. Material klančin je les, iveral ali stiropor. Glavna barva naklona rampe je zelena (RGB: 133, 188, 87). Širina modrega (RGB: 0, 112, 192) območja je 100 mm. Širina rdečega (255, 0, 0) območja je 50 mm. Barva preostale klančnine je bela. Velikost vmesne pregrade je 1562 x 17 x 50 mm. Togo je pritrjena na igralno polje.

Vsaka ekipa lahko pri nacionalnem organizatorju naroči rampo za vadbo, vendar lahko vadi tudi z doma narejenim materialom. 
Na nacionalnem finalu bodo rampe izdelane v skladu s Pravili igre.

TEKMOVALNA PLATFORMA
WRO

Za sodelovanje na tekmovanju se mora trener ekipe registrirati na tekmovalni platformi. Najnižja starost trenerja ob registraciji je 18 let (polnoletnost). Če ste že registrirani, kliknite na gumb za prijavo.

POMEMBNA INFORMACIJA

Kotizacija

60 eur
vključuje udeležbo, pogostitev

Rok za prijavu

23:59 07. maj 2024

Igralno podlogo

70 eur

Tekmovanje

07. junij 2024.
Velenje

etični kodeks

STIK

Miha Cojhter & erik Kapfer

Email: info@pattern.city